Makluman: 1/2010

Sebarang maklumat yang ingin disiarkan sila
hubungi email: spu.blogger@gmail.com serta memaklumkan juga di ruangan komen.
Wednesday, October 27, 2010

RESTHOUSE BENTONG DENGAN JERANTUT, APA BEZANYA?
2 foto diatas adalah pintu bangunan Resthouse Jerantut yang masih belum diperbaiki.
 eloklah jangan dibaiki kerana kosnya nanti mungkin RM4,000.00 setiap satu,
biarkanlah ianya terus cantik dan unik begini, hehehe...
Jerantut Kampongku...kena makan free semua dah tak nampak, kan?


..........Dia membacakan aku sebuah berita dari akhbar cina yang menyatakan Rest House Bentong didapati melakukan banyak penyelewengan peruntukan. Sebagai contoh, harga sebuah papan tanda tandas dikatakan berharga RM65 ringgit. Mahalnya. Tetapi tuntutan dibuat sebanyak RM800 lebih. Lagi tak masuk akal.

Sofa dibeli dengan harga RM900.00 manakala tuntutan dibuat sebanyak RM4 ribu lebih. Banyak juga barangan lain disenaraikan seperti lampu kristal, perhiasan dan lain lain dituntut dengan harga yang tak masuk akal.

Semua ini berdasarkan laporan audit negara yang baru dibuat tidak lama dahulu. Aku tak tahulah nak kata apa. Mungkin benar laporan akhbar berkenaan dan mungkin juga sekadar cerita. Tetapi biasalah Rest House ni dibawah pengurusan seseorang yang berjawatan tinggi didalam kerajaan. Sudah tentu ada kaitan dengan parti UMNO juga.   (Klik baca sepenuhnya)


Rupanya tidak banyak beza diantara Resthouse Bentong dengan Resthouse Jerantut. Semuanya bermasalah. Jika melibatkan pemimpin UMNO, inilah akan jadi. Patutlah jika rakyat menolak UMNO dalam PRU13 nanti. Bukan kerana salah rakyat, tetapi salah pemimpin UMNO sendiri.

2 comments:

chenerong ular said...

Salam SPU,itu lah susahnya politik kebendaan,kepentingan peribadi dan lain lain yang sama waktu dengannya.?

sebut sahaja pemimpin mana mana parti politik yang sedang berkuasa terbayang kita apa kesudahannya,tak kira,melayu,cina,india,kadazan dll,latarbelakan ugama ke ?,semua sama jika mempunyai kepentingan peribadi MELAMPAU.

2 X 5 SEMUA,KITA YANG SERBA SALAH NOK MENGARAP PADA SIAPA,PANGKAH AJER LAH HOK BOLEH TAHAN SIKIT DARIPADA PEMIMPIN2 YANG TERUK TU ?

YB Raz said...

nak buat macammana..kena sabar je lah..nak sokong pembangkang, mereka lagilah teruk..silap silap tergadai terus negara.

kita cuma boleh berharap pemimpin ni akan berubah sikap.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Referrer

Ruang iklan untuk disewa

Ruang iklan untuk disewa
SILA KLIK UNTUK KE IKLAN