Makluman: 1/2010

Sebarang maklumat yang ingin disiarkan sila
hubungi email: spu.blogger@gmail.com serta memaklumkan juga di ruangan komen.
Thursday, September 30, 2010

KEBENARAN DAN PEMBOHONGAN

1.1.
Sejak beberapa hari lalu blog SPU tidak dapat diaksess (buka). Makluman dari beberapa blog menyatakan SPU sudah di’gam’. Menurut sebuah komen di blog uRag dRrulug, ini kerana WZ meminta pertolongan sahabatnya Pengarah SKM Pahang bagi membekukan blog SPU. Wah! Memang power WZ kalau begitu. Segera SPU menelefon seorang sahabat, Pengarah SKM Malaysia dan meminta segala pembekuan itu dilepaskan, akhirnya SPU tidak lagi di’gam”. Wah! Nampaknya SPU lebih power.


1.2.
Sejak beberapa hari lalu blog SPU tidak dapat diaksess (buka). Makluman dari beberapa blog menyatakan SPU sudah di’gam’. Menurut sebuah komen di blog uRag dRrulug, ini kerana WZ meminta pertolongan sahabatnya Pengarah SKM Pahang bagi membekukan blog SPU. Wah! Memang power WZ kalau begitu. Segera SPU menelefon seorang sahabat, Jaga di Pejabat SKM Malaysia dan meminta segala pembekuan itu dilepaskan, akhirnya SPU tidak lagi di’gam”. Wah! Nampaknya SPU lebih power.


1.3.
Sejak beberapa hari lalu blog SPU tidak dapat diaksess (buka). Makluman dari beberapa blog menyatakan SPU sudah di’gam’. Menurut sebuah komen di blog uRag dRrulug, ini kerana WZ meminta pertolongan sahabatnya Pengarah SKM Pahang bagi membekukan blog SPU. Wah! Memang power WZ kalau begitu. Sebenarnya SPU sedang melakukan pengubahsuaian kecil dilaman blog berkenaan. Untuk tidak menerima ganguan maka blog berkenaan ditutup sementara. Tambahan pula SPU terpaksa berada diluar kawasan yang jauh dari ibukota maka susah sedikit untuk melakukan ubaisuai berkenaan yang perlukan tumpuan yang lebih. Wah! WZWH! kahkahkah!


2.
Harap tiada lagi kebimbangan kepada mana-mana blogger terutama uRag dRrulug. Menulislah apa sekalipun membongkar kebenaran, selagi tidak mengugat perpaduan kaum demi menegur kesilapan dan membetulkan kesalahan.

3.
Kebenaran dan Pembohongan – dimana kita dapat lari darinya didalam dunia ini? Kerana itu kita akan temui yang benar dan yang salah, yang khayal dan yang nyata, yang asli yang yang palsu. Dalam memantau blog-blog Jerantut selama ini saya temui beberapa blog yang ada persamaannya antara satu sama lain. Berikut kita paparkan blog-blog berkenaan untuk tatapan umum namun anggaplah itu semua sebagai satu hiburan semata-mata;


SPU - http://spu-bloggers.blogspot.com 
UMBJ - http://umbjerantut.blogspot.com


4.
Memang jika kita bandingkan nampak serupa tetapi sudah tentu tidak sama. Yang Ori tentunya lebih baik. Mungkin si penciplak itu hendak memberi isyarat bahawa mereka pandai melakukan peniruan, tak lebih dari itu dan tidak memudaratkan.

Mari sama-sama kita teruskan berblog. Buat kali ke-3 SPU bertukar milik. Peluang ini mari kita rapatkan barisan dan jika mana-mana pihak ingin bersama, mari kita bersatu-padu. Hubungi SPU selagi kita masih ada waktu, selagi retak belum benar-benar terbelah atau 

4 comments:

Cg Pian said...

Ya Ho, Dia sudah datang, Ya Ho.
Tahniah... selamat kembali. Hati yang ikhlas dan suci akan menemuai jawapan yang hakiki. Selamat berbelogger...

SPU said...

SPU akan terus ada dan akan besama-sama semua blogger d Jerantut mewarnai dunia media sosial setempat.

p81 said...

aduiii SPU ... mane blog kome wehh ? parlimen81

chenerong ular said...

Salam spu,selamat kembali...tahniah,agar saudara dapat meluahkan penulisan yang bernas dan memberi cadangan membina untuk memajukan jerantut dan memerangi kemungkaran yang telah lama bersarang

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Referrer

Ruang iklan untuk disewa

Ruang iklan untuk disewa
SILA KLIK UNTUK KE IKLAN