Makluman: 1/2010

Sebarang maklumat yang ingin disiarkan sila
hubungi email: spu.blogger@gmail.com serta memaklumkan juga di ruangan komen.
Tuesday, December 22, 2009

Melayu tak perlukan parti seperti UMNO dan Pas....

Ini untuk kita


Bencana Alam yang melanda hati Melayu yang tamak haloba


Betul Tok Guru, sokong UMNO haram, sokong Pas pun haramjadah1. Beruntunglah pemimpin Pas kerana menyedari serta mengiktiraf blogger mampu berperanan untuk menyebar maklumat dan propaganda parti. Biarkanlah UMNO yang masih terlena dalam mimpi dan tidak mengharap bantuan blogger dalam menstabilkan perkembangan politik negara. Nampaknya blogger penyokong Pakatan Rakyat sangat beruntung berbanding blogger penyokong kerajaan. (Baca sini - Konvensyen Blogger Pas)


2. Bagaimana nak sayangi UMNO jika pemimpin bergelumang dengan kebusukkan? Kenapakah bangunan runtuh lagi di Terengganu? (baca sini), (sini) dan (sini). Injin jet pun mereka sebat? (baca sini), (sini) dan (sini)

3. Mana jalan yang patut kita pilih? 1) UMNO parti Melayu yang busuk sampai ke ususnya, 2) Pas parti yang perjuangkan diri dan kroni dengan mengadaikan agama Islam, 3) PKR, parti yang ditubuhkan oleh orang Melayu bagi memperjuangkan kesamarataan dan menolak hak-hak keistimewaan orang Melayu, disamping memperjuangkan kebebasan tokoh tertentu dan tidak pasti halatujunya, 4) Mungkin benar bahawa orang Melayu tidak boleh memerintah dan kita patut menyertai parti yang dipimpin oleh bangsa lain, 5) Pedulikanlah apa nak jadi, selagi kita boleh makan minum sudah memadai.

4. Perasaan membenci pemimpin Melayu dan UMNO semakin hari semakin tebal kerana perjuangan mereka itu bukan ikhlas demi bangsa, agama dan negara. Kita tunggu PRU13 untuk mengajar sekali lagi.6 comments:

ababina328 said...

Sebagai orang Pahang, saya meletakkan harapan kepada DS Najib utk membela rakyat Pahang.

Tetapi masaalah yang dibawanya di lihat semakin banyak......

Satu demi satu terbongkar.....

Munkin betullah teori RAHMAN, bahawa Najib adalah PM dari Umno yang terakhir....apa boleh buat....

mentol said...

Melayu hanya perlukan Islam dan persaudaraan islam,
mana-mana bukan islam kita buanglah.
Pakatan rakyat masih belum memerintah negara, jadi jangan samakan pas dengan umno.

drBOND said...

kerajaan dan pembangkang,

dua2 patut kena buang,

ke LONGKANG!!!!

Anonymous said...

siapa pun yg memimpin keadaannya tetap sama.mereka tetap memperbodohkan org melayu.

bRAVEhEART said...

En. Mentol,
Kena bandingkan Pas dgn Umno sbb kalau sama buat apa kita perlu tukar? Yg tentunya Pas sokong pengunaan "Allah' bagi agama selain Islam. Apa pendapat kita?

SPU said...

Salam,
Yang berkopiah bukan tentu berhati dan berjiwakan Islam. Kadang-kala dalam agensi kerajaan, ber-title Haji tapi masih meminta rasuah untuk mendapat sesuatu projek. Yang menyertai Pas dan berserban pun bukan tentu berjiwa Islam bahkan sanggup memakan daging saudara mereka sendiri.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Referrer

Ruang iklan untuk disewa

Ruang iklan untuk disewa
SILA KLIK UNTUK KE IKLAN