Makluman: 1/2010

Sebarang maklumat yang ingin disiarkan sila
hubungi email: spu.blogger@gmail.com serta memaklumkan juga di ruangan komen.
Wednesday, November 25, 2009

PENERANGAN UMNO BAHAGIAN YANG MASIH GELAP

Gambar hiasan: Mesyuarat Pemuda UMNO Bahagian
UMNO memperakui bahawa media baru @ internet sangat berperanan dalam menyebar maklumat pada abad ini. Justru, UMNO menitik beratkan supaya di bahagian-bahagian memainkan peranan untuk membangunkan media baru diperingkat masing-masing. DS Presiden sendiri menyarankan supaya pemimpin-pemimpin di bahagian ada 'Facebook' masing-masing bagi menghampiri dan mendekatkan diri dengan masyarakat di alaf internet ini.

Peranan blogger dalam mengoncangkan PRU12 telah dikenal pasti, justru Ketua Penerangan UMNO turut menyaran supaya semua banagian-bahagian UMNO memiliki laman blog mereka masing-masing. Terbaru, di Kuantan UMB dengan kerjasama Dato' Sam telah mengadakan kursus blog kepda bakal-bakal blogger dari seluruh daerah di negeri Pahang. Satu usaha yang bagus walaupun bukan nampak bijak sangat kerana beberapa kelemahan telah dikenal pasti berlaku dalam pemilihan peserta.

Soalnya bagaimana dengan Jerantut ini? Ketua Penerangan UMNO bahagian - kenapa masih berdiam diri? Tahukan internet itu apa? Blog itu apa? Tahukah berapa blog pembangkang yang ada di Jerantut ini? Mungkin Ketua Penerangan tidak berapa tahu tentang blog, itu tidak mengapa, bukanlah kerja Ketua Penerangan Bahagian untuk membina laman blog, namun tidakkah boleh Ketua Penerangan berusaha dengan mendapatkan blogger-blogger yang melambak di Jerantut ini untuk membantu membina blog tersebut? Serta memantau perkembangan blog-blog politik sekitar Jerantut ini?

Mungkin ada baiknya desus-desas yang kedengaran dimana Timbalan Ketua diberitakan sedang berusaha untuk menyingkirkan Ketua Penerangan yang ada. Sesiapa sahaja didalam UMNO bahagian yang tidak menjalankan tugas dan tanggung-jawabnya serta tidak berupaya menjalankannya diharapkan mengundurkan diri atau dilucutkan serta digantikan dengan tokoh lain yang lebih komited dengan tugas dan tanggungjawab mereka. Era pegang jawatan dan duduk diam dalam UMNO sudah berlalu. Kita mesti memandang kedepan, PRU13 yang semakin hampir, apakah nasib UMNO akan datang tidak siapa yang tahu kerana pengundi cina bila-bila masa boleh berubah arah dengan menyokong pembangkang untuk menumbangkan UMNO dan BN. Dan kita kena ingat bahawa undi pengundi cina tak boleh dibeli serta mereka ada agenda ultra kiasu yang hendak mereka jayakan.

1 comment:

menyegar said...

Itulah masaalahnya kalau memilih pemimpin yg tidak berilmu.Org berilmu nak masuk UMNO kena larang.so org yg bengap aje yg boleh masuk UMNO,Then jadilah masaalah seperti sekarang. cuma org dungu aje yg berada dlm UMNO hehe kesian UMNO

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Referrer

Ruang iklan untuk disewa

Ruang iklan untuk disewa
SILA KLIK UNTUK KE IKLAN