Makluman: 1/2010

Sebarang maklumat yang ingin disiarkan sila
hubungi email: spu.blogger@gmail.com serta memaklumkan juga di ruangan komen.
Friday, March 27, 2009

KJ MESTI TOLAK JAWATAN KABINET UNTUK BERI PENUH KOMITMEN KEPADA PEMUDA


KJ mesti berikan komitmen penuh kepada pemuda dan buktikan dia bukan laibiliti UMNOKJ telah mendapat apa yang diinginkan - jawatan ketua pemuda UMNO setelah memenangi pertandingan 3 penjuru dengan menewaskan Mukhriz dan Khir Toyo.

Menolak ketepi pertikaian bagaimana KJ boleh menang pemilihan sedangkan dia calon yang paling sedikit menerima pencalonan, menolak juga soal dia telah dibuktikan bersalah dalam salahlaku politik wang tetapi tidak dihukum serta dibenarkan bertanding, beliau harus kita terima seadanya sebagai ketua pemuda UMNO yang telah dipilih oleh perwakilan.

Kita harus juga menolak ketepi soal apakah rasionalnya para perwakilan memilihnya atau atas ransangan apakah menyebabkan dia terpilih, atau apakah rasuah dan janji rasuah yang dijanjikan kepada perwakilan kerana apapun KJ telah diangkat sebagai Ketua sayap Pemuda - sehingga ada pertikaian lain atau tindakan pihak berkuasa undang-undang yang akan mendakwanya keterlibatannya dalam rasuah politik, sehingga itu - beliau adalah ketua pemuda UMNO yang sah.

Tugas besar menantinya - dimana beliau harus merapatkan semula perpecahan yang berlaku dalam kem-kem pemuda. Tugas ini memang berat kerana dalam masa sama UMNO diasak dari kiri kanan oleh parti-parti Pakatan Rakyat tambahan pula PRU 13 semakin hampir. Jika UMNO gagal disatukan dan dirapatkan semula maka menjelang PRU 13 nanti tamatlah riwayat UMNO buat selamanya.

Oleh yang demikian, sebaiknya KJ tidak diberikan apa-apa jawatan dalam kabinet kerana ini akan menganggu komitmen beliau dalam tugas menyusun semula dan memberi nafas baru kepada pemuda UMNO.

Sebaliknya, berikanlah jawatan menteri kabinet kepada Mukriz kerana tenaga muda beliau sangat diperlukan bagi memperkemaskan jentera pentadbiraan kerajaan. Jika kita masih ingat, Mukhriz pernah berkata yang dia tidak memerlukan jawatan dalam kabinet untuk beri sepenuh komitmen kepada pemuda, apakah KJ tidak dapat lakukan perkara sama demi pemuda atau memang KJ jenis manusia yang tamakkan kuasa dengan menghendaki segala-galanya.

KJ mesti buktikan bahawa dia benar-benar ingin membina pemuda yang benar-benar mantap dan bukan hanya kerana tamakkan kuasa dan jawatan kerana kita percaya bahawa jika Mukhriz menjadi ketua dia akan benar-benar menolak jawatan dalam kabinet. Kita sebagai ahli ingin melihat kejujuran dibuktikan oleh ketua pemuda UMNO yang telah mendapat apa yang dikehendakinya.

1 comment:

abgmat7902 said...

KJ,... rasanya dia kan bertahan lama... berapa kerat sgt dlm umno suka dia... dulu time pak mertua ada leh lah nak tunjuk taring... tp skrg jadi lah seekor cacing yg cuba menyambar burung...

time PRK bukit gantang, ada dia tunjuk muka?
kali ni tgk plak kat penanti...
jgn mkn gaji buta... nanti buruk padahnya....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Referrer

Ruang iklan untuk disewa

Ruang iklan untuk disewa
SILA KLIK UNTUK KE IKLAN