Makluman: 1/2010

Sebarang maklumat yang ingin disiarkan sila
hubungi email: spu.blogger@gmail.com serta memaklumkan juga di ruangan komen.
Tuesday, June 16, 2009

UMNO BAHAGIAN MASIH BELUM BERUBAH

Wanita UMNO - Saya ni belum puas lagi..belum puas pegang kuasa, belum puas pulun harta, belum puas bermain kayu tiga, UMNO kalah pilihanraya saya peduli apa, bukan saya sorang je...


Saya sangat tertarik dan ingin memberikan tabik hormat kepada UMNO kerana akhirnya prihatin terhadap peranan blogger dalam menyebarkan maklumat dan mempengaruhi masyarakat terutama ketika kempen menjelang pilihanraya.


Bagaimanapun saya sangat kecewa dengan pendekatan yang diambil oleh UMNO (bahagian-bahagian di Pahang), yang tidak terus mengunakan khidmat para blogger yang sedia, yang selama ini telah menulis dan telah mempuntai ramai pengikut dan pembaca.


Soalnya apakah blogger yang UMNO ujudkan ini mampu menulis dan menarik lebih ramai pembaca berbanding dengan blogger yang sedia ada? Mengendalikan blog bukanlah satu yang dianggap sangat mudah kerana selain dari memerlukan pengetahuan yang tinggi, penulis blog juga mestilah dikalangan mereka yang mempunyai minat yang tinggi terhadap pengendalian blog itu sendiri.


Begitu juga apa yang berlaku sekarang, kerajaan menggunakan pelbagai agensi kerajaan (saya tidak ingin memaklumkannya) tetapi apakah yang didapati daripada itu? Berapa peratuskah dari kalangan mereka yang telah diajar, diasuh dan dididik untuk menjadi blogger kerajaan yang akan menentang blogger pembangkang yang berjaya menarik ramai bilangan pembaca? Jawapan awal yang dapat saya berikan adalah GAGAL!


Saya mengenali ramai sahabat dikalangan blogger tanahair, dan mereka ini bukanlah dari kalangan yang kerajaan harapkan untuk membantu kerajaan, tetapi mereka ini adalah individu-individu yang secara sukarela menulis untuk membantu mempertahankan kerajaan. Soalnya jika imbuhan boleh diberikan kepada blogger yang tidak atau akan kurang berjaya kenapa tidak diberikan imbuhan yang sama kepada mereka yang sudah sedia ada, yang sudah berpengalaman dan pasti mempunyai minat yang mendalam dalam penulisan blog?


Kegagalan UMNO adalah kerana masih terikat kepada sistem kroni dan enggan mendengar pandangan orang lain. UMNO masih besar dan keras kepala. Saya melihat PRU13 yang semakin hampir sebagai penghujung perkhidmatan UMNO kepada rakyat Malaysia kerana UMNO bukan saja akan ditentang oleh pembangkan tetapi oleh penyokong UMNO sendiri.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Referrer

Ruang iklan untuk disewa

Ruang iklan untuk disewa
SILA KLIK UNTUK KE IKLAN