Makluman: 1/2010

Sebarang maklumat yang ingin disiarkan sila
hubungi email: spu.blogger@gmail.com serta memaklumkan juga di ruangan komen.
Saturday, October 12, 2013

TAHNIAH KAK WOK, HJ. FADZILAH DAN ZAMBRI ATAS KEMENANGAN MEREKA

Ketua Wanita dan Naibnya yang berentap sesama sendiri... 
menang jadi abu, kalah jadi arang


Hari ini adalah hari penentuan, hari pemilihan peringkat sayap-sayap parti. Wanita, Pemuda dan Puteri diseluruh negara memilih secara serentak. Ramai yang menenti-nantikan keputusannya kerana keputusan ini juga boleh dijadikan 'indikator' kepada keputusan-keputusan pemilihan bahagian.

SPU dan kawan-kawan admin blog bertungkus-lumus sejak beberapa hari lepas untuk membuat satu ramalan keputusan pada pemilihan hari ini. Tumpuan diberikan kepada pemilihan Wanita dan Pemuda. Seramai lebih dari 300 responden yang terlibat dan penilaian dilakukan secara rambang
Dari soal selidik dan pemerhatian kepada program-program sepanjang tempoh berkempen makan kesimpulan dapat dibuat, ianya telus dan stu penilaian yang jujur, yang tidak ada 'bias' kepada mana-mana pihak.

Bagi jawatan Ketua Wanita, Dato' Norhelan @ Kak Wok dijangka menang mudah dengan mendapat sokongan 89.5% berbanding pencabarnya. Manakala bagi jawatan Naib Ketua, Hajjah Fadzilah dijangka menang dengan peratusan undi 65.7%. Keputusan yang cukup melegakkan dirinya sebagai calon Naib Ketua buat pertamakali.

Persaingan 4 penjuru bagi jawatan Ketua Pergerakan Pemuda UMNO Bahagian Jerantut juga hebat. Namun persaingan sengit adalah diantara Zambri dengan Lan Labit kerana mereka berdua dibayangi oleh 'bos' masing-masing sedangkan 2 calon lain hanyalah calon bebas.

Bagaimanapun, Zamri mendapat sokongan besar darp perwakilan pemuda dengan peratusan undi sebanyak 38.5% manakala Lan Labit hanya mampu meraih sebanyak 20.7% manakala 2 calon lain hanya terpaksa berkongsi 17.8%.

SPU dan sahabat-sahabat mengucapkan tahniah kepada Wak Wok dan Hajah Fadzilah serta Sdr Zambri dan barisannya atas kejayaan tersebut. Semoga mereka akan terus berjuang demi Agama, Bangsa dan Tanahair tercinta.

Cuma satu pesanan yang semua pihak mesti ingat ia itu, yang menang bukan menang semua dan yang kalah bukan kalah semua, demi kekuatan UMNO menjelang PRU14 akana datang yang dilihat lebih mencabar.No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Referrer

Ruang iklan untuk disewa

Ruang iklan untuk disewa
SILA KLIK UNTUK KE IKLAN