Makluman: 1/2010

Sebarang maklumat yang ingin disiarkan sila
hubungi email: spu.blogger@gmail.com serta memaklumkan juga di ruangan komen.
Saturday, December 31, 2011

MEMPERKASAKAN UMNO?

Dari lama sosial dan sok-sek, sok sek terdengar bahawa anak seorang pegawai yang dilantik oleh BN bersama rakan-rakanya menyertai AMK di satu awasan Felda. Bagaimana bapanya makan hasil UMNO tetapi anaknya (dengan isteri pertama) bersama gerakan menentang kerajaan.

Mungkin anaknya juga turut menentang perlakuan bapanya yang selama ini selalu tersasar dari asas perjuangan parti dan hanya menggunakan kesempatan untuk kepentingan diri sendiri. Mungkin ini satu petunjuk bahawa balasan Tuhan diberikan secara tunai didunia ini.

Khabar buruk mengenai pegawai berkenaan menyeleweng sudah lama didengari. Kerana itu jugalah rakyat menjadi kecewa dan marah kepada kerajaan dan parti. Dulu SPR sudah menggempur dan hampir mengenakan tindakan kepadanya namun hasil campur tangan atasan dia dikecualikan bahkan khabarnya akan diberikan penghormatan tidak lama lagi.

Apakah ini usaha kita memperkasakan UMNO? Jangan hairan jika UMNO memang sudah ditolak oleh rakyat. Jangan bimbang jika dalam PRU nanti rakyat akan memilih pembangkang, bukan kerana mereka sukakan pembangkang tetapi kerana mereka lebih bencikan UMNO yang masih kekal dengan kronism dan nepotismnya.

Menurut kajian dan soal-selidik yang masih dijalankan di Jerantut bahawa UMNO/BN masih belum menerima sokongan penuh rakyat. Maknanya BN/UMNO masih tidak akan mampu menangi PRU akan datang. Tentu kita semua tau mengapa dan apa jawabnya. Tidak hairan bila pembangkang anjurkan slogan ABU = Asal Bukan UMNO kerana memang terlalu banyak kesongsangan yang berlaku didalam parti pemerintah dan mereka ini mesti di buang dari memeggang kuasa.

UMNO harus dikalahkan dahulu untuk membina UMNO yang baru yang bersih dan telus dan yang bebas dari mereka yang berkuasa dan menyalahgunakan kuasa ketika ini. Selagi ada petualang dikalangan para pejuang, selagi itu UMNO akan dipinggirkan dan akan kecundang.

Thursday, December 15, 2011

BLOGGER PENCACAI DIKEHENDAKI

Kepada para pembaca yang berniat untuk menjadi pencacai gerombolan songkok tinggi, anda mungkin boleh menawarkan diri untuk menjadi blogger sepenuh masa menutup segala penyelewengan dan salah laku kerajaan Barisan Nasional, terutama Ketua Menteri Sarawak, Tan Sri Taib Mahmud.

Berdasarkan maklumat yang diperolehi daripada laman web pro Barisan Nasional, pada 16 Disember 2010 yang lalu, para blogger yang dilihat berkelayakan, akan diberikan wang sebanyak RM30, 000, untuk membuka sebuah blog sama ada yang menggunakan hosting percuma ataupun berbayar. Malah diberikan upah sebanyak RM 5,000 sebulan untuk menutup bangkai gajah [SarawakTalk].


Klik
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Referrer

Ruang iklan untuk disewa

Ruang iklan untuk disewa
SILA KLIK UNTUK KE IKLAN