Makluman: 1/2010

Sebarang maklumat yang ingin disiarkan sila
hubungi email: spu.blogger@gmail.com serta memaklumkan juga di ruangan komen.
Thursday, April 19, 2012

APAKAH KITA SUDAH BERUBAH?

Ketua Wanita UMNO Bahagian, calon DUN P.Tawar?Wah! Blog-blog Jerantut sudah bernafas semula. Lihat blog ini (Klik Sini), sebuah blog satira tempatan sudah mula menulis beberapa hari lepas. Ini satu perkembangan baik, atau mungkin juga satu perkembangan buruk kerana segalanya sukar untuk diramalkan.....arah dan halatujunya.

Lama dulu saya pernah menulis mengenai keterlibatan orang-orang UMNO dengan media sosial, khususnya blog. (Klik Sini) Itu saya tulis 3 Januari 2010. Setelah lebih dari 2 tahun apa perubahan dan perkembangannya? Apakah pemimpin UMNO Jerantut khususnya sudah celik media sosial?

Media sosial adalah satu keperluan untuk berkomunikasi dengan rakyat secara langsung, terutamanya facebook. Namun berapa orang dari AJK yang ada facebook dan aktif? Apakah mereka sedar dan faham akan kesan viral yang mampu disebarkan oleh media sosial?

Dato' Seri Najib aktif dengan facebook dan twitter. Ada desakan kuat dari pemgamal media sosial supaya calon dalam Pilihan Raya nanti dari kalangan mereka yang aktif dalam media sosial. Saya percaya PM akan jadikan itu salah satu kreteria bagi pemilihan calon dalam Pilihan Raya Umum nanti.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Referrer

Ruang iklan untuk disewa

Ruang iklan untuk disewa
SILA KLIK UNTUK KE IKLAN