Makluman: 1/2010

Sebarang maklumat yang ingin disiarkan sila
hubungi email: spu.blogger@gmail.com serta memaklumkan juga di ruangan komen.




Tuesday, May 31, 2011

MENGKRITIK UMNO DEMI KEBAIKAN

Mungkin yang hitam dikiri-kanan Ku Lan ini lebih putih hatinya dari yang ada di 'Lubuk' UMNO itu


Post SPU semalam membicarakan mengenai pandangan masyarakat terhadap UMNO Bahagian Jerantut. Mungkin masih ada pihak yang memperlekehkan pandangan itu dengan alasan ianya hanyalah dari sebilangan kecil sahaja. Demikian juga, bahawa bilangan pembaca blog di Jerantut juga masih kecil jumlahnya. Itu jika kita menghitungkan kesan secara langsung, namun jangan kita lupakan kepada kesan secara tidak langsung yakni penyampaian melalui sembang dikedai-kedai kopi.

Secara kasar saya meneliti apakah masalah sebenarnya UMNO Bahagian Jerantut ini? Saya membahagikannya kepada 3 bahagian; 
1. Pentadbiran Bahagian
2. Kepimpinan Bahagian
3. Kepimpinan Cawangan

Saya tidak berminat menghuraikannya, bukan kerana takut dikritik oleh pihak-pihak yang terlibat, tetapi hanya hendak membiarkan pemain politik Jerantut ini bertindak matang sendiri. Yang penting adalah, semua pihak mesti jujur dalam usaha mengembalikan semula martabat parti.

Kita semua harus sedar bahawa UMNO kini dalam kepayahan. Ada pihak yang sudah memalingkan mukanya dari UMNO kerana sudah hilang percaya. Golongan muda enggan bersama UMNO kerana golongan tua bukan saja tidak memberikan mereka ruang dan peluang tetapi mereka melihat UMNO dengan penuh kebencian kerana imej UMNO adalah imej pemimpin rakus dan pentingkan diri.

Kepada pemimpin yang masih berkuasa, dengarlah suara dari hati nurani rakyat marhaen ini. Berubahlah! Dalam hal politik UMNO Jeantut, rakyat bukanlah terlalu bencikan Ku Lan kerana rakyat masih ada rasa sayangkan keluarga diraja dan menghormatinya, tetapi kegagalan Ku Lan mengawal 'langau' sekelilingnya tentu tidak akan dimaafkan.

Kami berpendapat, jika Ku Lan ingin terus bertahan sebagai pemimpin politik di Jerantut. Perubahan drastik dengan menyingkirkan mereka dikiri-kanannya selama ini haruslah dilakukan. Ku Lan harus melihat dan tahu siapakah yang rakyat tidak sukai kerana bebuat salah. Yang buruk harus dibuang, tetap yang baik masih boleh disimpan. Soalnya apakah Ku Lan tahu hati budi pera pegawainya yang hanya manis mulut dihadapannya, dibelakang lain bicara.

Adalah lebih wajar mereka yang merasakan diri mereka itu bersalah untuk melepaskan jawatan itu dengan cara terhormat, jika tidak tentu nanti segalanya akan dibongkar sedikit demi sedikit, dan sejarah politik Jerantut akan mencatat bahawa mereka adalah pengkhianat bangsa dan negara, perompak harta rakyat dan perasuah yang akan dihukum dengan azab siksa yang besar diakhirat nanti. Kita tidak akan namakan siapa mereka, mereka sendir sudah pasti tahu bawa nama mereka sudah tercatat.

Rakyat Jerantut masih sayangkan Ku Lan, tetapi kami sayangkan  UMNO lebih dari segalanya. Jika pemimpin tidak menunjukkan sayangnya kepada UMNO, tidak mustahil rakyat akan menolak UMNO itu sendiri sebagai tanda protes kepada pemimpin yang enggan berubah.

Wallahualam!


BLOG WZWH: BAIK DAN BURUKNYA!

Blogger WZWH yang 'terlalu telus'



SPU sudah lama tidak menulis atas alasan tertentu. Dulu orang Jerantut kata SPU lah pemecah-belah politik Jerantut. Mereka yang berkata demikian adalah mereka yang buta IT dan bodoh media baru. Sekarang terbukti, walapupun SPU tidak aktif tetapi media baru di Jerantut tetap juga bergerak menurut acuannya sendiri.

Andaikan para pemimpin politik Jerantut tidak terlalu khusyuk dan rakus mengumpul kebendaan dan memberikan tumpuan kepada menentukan halatuju media baru, tentu UMNO sudah dapat mengawal apa yang sedang berlaku sekarang ini.

Politik UMNO Jerantut sudah semakin parah. Jika kita katakan kepada orang-orang UMNO mereka tidak sayangkan UMNO maka sudah tentu mereka akan marah tetapi mereka masih melakukan apa yang membuatkan kermarahan rakyat dan membiarkan rakyat menyebarkannya melalui media baru yang sukar untuk dikawal.

Pemimpin mana atau tokoh UMNO manakah yang masih bersih di Jerantut ini? Cuba kita baca dengan teliti segala komen-komen yang diambil dari blog WZWH secara rambang (tanpa sebarang pengubahsuaian). Ketelusan blog WZWH juga seakan sengaja membiarkan keadaan ini semakin parah. Kita tidak tahu agenda siapakah semuanya ini, namun pasti akan ada seseorang atau sesuatu pihak yang akan mendapat keuntungan atau faedah dari kegawatan ini.

Anonymous ANTI PENYELEWENGAN said...
sesiapa ada bukti tolong lah kuarkan sebelum UMNO jerantut hancur,kepada AJK Bahagian yg di amanahkan oleh akar umbi,tlg bertindak segera,perhatikan apa yg telah berlaku pada pentadbiran UMNO bahagian?org yg dibuang kerja kerana pecah amanah disanjung,Setiausaha bahagian telah dikambing hitamkan oleh beliau.KEPADA AJK2 BHGN JERANTUT,TOLONG BERTINDAK SEGERA SEBELUM MESYYUARAT PERWAKILAN UMNO BHGN 5/JUN/2011.BYK YG AKAN DIBONGKARKAN.CUBA CHECK GAJI SETIUSAHA KERJA UMNO BHGN(MIZI)DALAM NAMA LAIN SETIAUSAHA EKSUKETIF..MAMPU BELI RUMAH RM600K.LAPORAN KEWANGAN UMNO BAHAGIAN MINTAK DETAILKAN DALAM LAPORAN YG AKAN DIBENTANGKAN PADA 5/6/2011.KALAU TIDAK SPRM AKAN DIARAH BEKERJA.
May 28, 2011 9:18 PM
Anonymous said...
mana boleh SPRM masuk siasat puak puak umno ne jika ketua dan lanun di atas tidak memberi isyarat boleh DAKWA. Maka akan teruslah maharajalela lah mizi, dolah kicap, hj rusdi juga kuncu kuncu AJK UMNO BAHAGIAN dalam membaham peruntukan kerajaan dalam parlimen jerantut.

Senang jer beri kalah P81 dalam PRU 13 nanti kita tengok kesetian mereka mereka ini pada umno?, tapi apa mereka susahkan jika bn kalah?, mereka sudah memperolehi begitu banyak faedah dan wang dari berkerja dengan boss UMNO DAN BN INI, dalam ertikata, umno jahanam mereka sudah kaya raya....
May 29, 2011 9:30 AM
Anonymous Anonymous said...
hahahahaha, tak akan tak kenal puak2 wan amizan, semua kaki kelentong. kaeh ingat ada yg tak perasan.rupanya ada yg perasan.tak yah alih perhatian tentang isu belanja UMNO.tumpu pd isu undi tak percaya tu. bangkitkan pada 5hb jun nanti. baru best tgk wan pungkor jerantut tu tak de dlm pilihan raya ke 13 nanti.hehehehehe
May 29, 2011 12:50 PM

Anonymous said...
x sampai 5 undi x pecaya dibanding dgn 103 cawangan..hahahahahahahaha kelakornyer?bodohnya org nk guna pakai,setakat ali asra,tok nordin,abu satu batu yg buat undi x pecaya sape nk pakai,bwk ke indon diaorg ni diam ar.,..jgn jadi bodoh lah...tunggu dan lihat 5/6/2011
May 29, 2011 1:10 PM
Anonymous Anonymous said...
kawan tak tau lah, umno dan orang orang jerantut ne, ada ke, orang macam mizi tu di ambil berkerja dengan umno, kebanyakan pegawai pegawai yang di lantik dalam umno ini tidak mempunyai intergeriti, mizi di buang kerja kerana menipu bank sewaktu bertukar ke temerloh, begitu juga dolah kicap dan hj rusdi semua kaki melantak duit peruntukan perlimen jerantut, patut dah masuk penjara, banggang tengku lan pergi tolong, orang macam ini kah yang kau orang agungkan?, buat malu jerantut, hj rusdi, dolah kicap tu lce pun tak lulus, jika mempunyai tahap intergriti yang baik ok juga di lantik ke jawatan penting?, si mizi lagi teruk, semua benda nak baham ke dia jer, ini beru pegawai pegawai umno, belum lagi yb yb umno juga kuncu kuncunya seperti haji nazri?
May 28, 2011 8:29 AM
Anonymous Anonymous said...
kalu ketua pemuda umno padang saujana berckp psl didikan x payah lh, program ke pulau pinang kencing budak kebudayaan, penyerahan kuasa majlis belia jtut tak buat segala benda kencing, program kawasan damak kencing, setakat cakap x payah lah. org dh kenal byk makan duit nya.
May 26, 2011 6:43 AM

Anonymous Anonymous said...
ha ha ha haha....... itu lah umno, semua duit, umno tak kan hidup tanpa duit, dah jadi kebiasaan, semua kerja kena sumbat buntut tu dengan duit, tengok lah program dati najib datang jerantut dulu, dengar cerita kerajaan mengeluarkan duit melebehi rm500,000.00 membayar segala perbelanjaan, poster sahaja melebehi rm60,000, ,mengalahkan PRU pulak, itu satu ajk, belum yang lain, patut lah semua berebut nak jadi penyelaras induk, kenyang rupanya, duit semua negeri beri, ambik dari mana?, baru jerantut, jika campur dengan seluruh kos orang orang yang datang dari tempat lain, berapa lah gamoknya, tak campur bos bos pegawai kerajaan lagi, lu fikirlah sendiri?
May 26, 2011 7:18 AM
Anonymous Anonymous Anonymous said...
salam,
anon yang cakap kesat diatas tu bukan ada otak.otak wzwh ada kat jubo dompok.ada ke patut cakap macam tu.sebenarnya otak anon tu ada dalam tahi pelacur sebab tu tak berbudi bahasa langsung!

peruntukan 500.000.00 utk sambut najib tidak munasabah langsung.jamuan makan sampai 70000rm.kalau 1000 orang yang datang bemakna 70rm satu kepala.makan apa sampai 70rm satu kepala?kalah hotel 4 bintang.
untuk banner saja 63000rm.mungkin mereka buat banner elektrik billboard.patut lah mahal.sedangkan banner taksampai 10 didang jadi satu banner 6300rm.kaya lah azman gebang.bendera umno 40000rm.abg bu yang pasang.kayalah abg bu dengan kak kiah.makan haram lah sokmo deme ni.mesyuarat agung umno nanti saya akan desak bendahari UMNO bahagian buat penjelasan secara detail butiran perbelanjaan menyambut dato najib.jika bendahari bohong saya akan buat laporan SPRM.

Rentaka puaka: puaka sungguh puak-puak ajk dan orang keliling ku lan ni. macam lah duit umno ni duit bapak dia orang yang punya.
hj rosdi,dollah kicap,abu bakar busu,kak kiah.zali sulaiman.,lu orang bersiap sedialah berhadapan dengan pegawai sprm sebab aku akan lapor kat sprm tentang penyelewengan duit umno ni.makan haram belaka,nik aziz cakap:celako celako celakoooooooooooooo!!!!!!!
May 26, 2011 9:43 AM
Anonymous Anti Rasuah UMNO Jerantut said...
Rentaka Puaka report SPRM jangan tak report. UMNO Jerantut lintang pukang sebab puak-puak keliling Ku Lan tidak amanah suka makan duit UMNO. Pecat Mizi Setiausaha Eksekutif UMNO dalang songlap duit UMNO. Dato' Zali berhenti jadi Setiausaha Bahagian UMNO lebih baik fokus projek kelas A, ramai orang UMNO yang amanah boleh jaga UMNO Bahagian Jerantut.
May 26, 2011 10:58 AM
Anonymous Anonymous said...
anon may26- 9:43am ; dlm phatian koi pn begitu... keLEMAHan UMNO berpunca org2 keliling KU LAN (KU LAN jgk), dn org2 atas di jtut yg mementingkan diri drpd UMNO. klu sayang UMNO, baik AWAK report terus... tak perlu gertak gertak. org lain hanya tahu mengAMPU jerr... biar UMNO kalah pd PRU13 ni, asalkan UMNO dibetulkan, dan dihapuskan mereka-mereka yang didlm UMNO tapi tidak UMNO yg sebenarnyaaa.
May 26, 2011 12:06 PM
Anonymous Anonymous said...
saya cadangkan pd blogger-blogger di jtut, supaya lebih telus, tepat, jujur dan berani.
dedahkan gambar-gambar yang mendedahkan keburukkan pemimpin dan org-org kelilingnya.
biar mrk beringat dan buat kerja dengan betul.
cthnye : gmbr mrk di kelab2 mlm. (klu mrk buat)togok air syaitan (klu mrk minum), berpelukkan dgn pompuan bkn mahram (klu mrk lakukan)
ataupun, gmbr mrk solat berjamaah di masjid, lebih-lebih lagi solat subuh. gmbr mrk beri sumbangan dll.
maknanye adil, buat baik kita tanyang . buat jahat pun kita dedah. untuk kebaikkan bersama.. pembangkang pn terkezzuut!!
May 26, 2011 12:37 PM
Anonymous Anonymous said...
kuasa UMNO bahagian jerantut sekarang semua di tangan mizi.HIDUP MIZI
May 27, 2011 5:12 PM
Anonymous said...
kawan tak tau lah, umno dan orang orang jerantut ne, ada ke, orang macam mizi tu di ambil berkerja dengan umno, kebanyakan pegawai pegawai yang di lantik dalam umno ini tidak mempunyai intergeriti, mizi di buang kerja kerana menipu bank sewaktu bertukar ke temerloh, begitu juga dolah kicap dan hj rusdi semua kaki melantak duit peruntukan perlimen jerantut, patut dah masuk penjara, banggang tengku lan pergi tolong, orang macam ini kah yang kau orang agungkan?, buat malu jerantut, hj rusdi, dolah kicap tu lce pun tak lulus, jika mempunyai tahap intergriti yang baik ok juga di lantik ke jawatan penting?, si mizi lagi teruk, semua benda nak baham ke dia jer, ini beru pegawai pegawai umno, belum lagi yb yb umno juga kuncu kuncunya seperti haji nazri?

May 28, 2011 8:29 AM
May 28, 2011 8:33 AM
Anonymous said...
wexo kanan pemuda yang kaki ampu, saya nak tanya ada tak sprm menyiasat hj rusdi dan dolah kicap, dah terkencing belaka keduaduanya, tapi tengku azlan nak simpan lagi muka macam tu dalam umno, tu sebab dia tolong, jangan cakap bukti lah, sama ada di dakwa atau tidak jer, bukti dah ada, tapi berlah kerajaan dan pertolongan AP maka terlepas lah neraka dunia, tapi ahkriat pasti akan di adali, masa tu tak da lagi tengku azlan boleh tolong, rakyat ada matalah, bukan macam awak semua ada mata tapi buta untuk melihat perkara keburukan?
May 28, 2011 7:15 PM
Anonymous said...
Salam.Cuba kita lihat balik semula selepas 2 penggal YBM Tengku Azlan menjadi ahli parlimen Jerantut.Apa yang jerantut dapat? Orang buta pun tahu tak ada apa apa pun pembangunan di jerantut selama ini.Jadi kita memerlukan pemimpin yang berwawasan yang ada karisma.Sudah sampai masanya tengku Lan berehat.Carilah penganti yang boleh membangunkan jerantut.
May 22, 2011 7:32 PM
Anonymous said...
Salam tuan WZWH & MUJ…,

Miskin Bandar Punca Protes Kepada BN?

Usul Ekonomi Mesyuarat Pemuda UMNO Bahagian Jerantut 2011
 

Walaupun aku, ni cucu dah pun boleh hadir sebagai perwakilan mesyuarat PPUMNO Bhg. Jerantut pada tarikh dinyatakan. Apa yang dituntut oleh PPUMNO dilihat hanyalah sebagai pak turut semata2. Sebab ungkapan; MEMAHAMI, MENYEDARI, MENGINSAFI; oleh MAKA, PERGERAKAN PEMUDA UMNO BAHAGIAN JERANTUT, telah berkumandang sejak hampir 30/40 tahun yang lalu hanyalah sebagai retorik dan masuk telinga kanan keluar ikut teliga kiri, percayalah...!!! Adakah jika Wok tanya, mereka ini faham atau sebaliknya maksud perkataan tersebut. Yang jelas intipati, Banir ikuti sejak saban tahun ia tak kemana2 pun...!!! Hari ini mereka sokong, esok lusa mereka “pekong”(humban) jauh2. Hari ini mereka ampu, esok lusa mereka “debu & lebu”.
 

Seperti dulu2, Banir tak menolak pembangunan dan kemajuan lebih2 lagi untuk manfat rakyat Negeri Pahang kesayangan ini. Banyak pesoalan timbul dikalangan pemuda, bahkan Wanita, perwakilan proper hatta masyarakat diluar dan bandar. Sebenarnya mereka ini masih tidur bermimpi yang memerlukan tongkat. Bangsa lain sanggup berdikari hanya sekali dalam dalam lima tahun berpolitik. Tetapi bagi orang Melayu berlainan politiknya yang saban hari, minggu, bulan tahun ke tahun, apa hasil pencapaiannya “senyum sebagai seorang wakil rakyat” memang ada. Bila tiba musim pemilihan diperingkat kepimpinan dan calon dalam PRU, kalau “keruh di gigi air” Sungai Tembeling belum pun jernih, mereka atau wakil dah “tercokoh” dengan satu dua tiga “pal” bagi memulihkan tenaga yang hampir kesepian. Semua orang (pemimpin) boleh bercakap mengenaia ekonomi, politik dan sosial. Siapa yang harus faham... Masyarakat tidak faham, cara memberikan kefahaman pemimpin mesti jelaskan dengan terperinci. Bukan buat sembarangan cakap hai ini lain, esok dan lusa sudah berubah. Diari kecil @ catatan harian perlu ada disisi. Bayangkan hanya bercakap di gigi air, alasanya “tak dan”. Bertuturlah dengan cara terhormat berhadapan dengan masyarakat. Sebagai seorang pemimpin mesti tahu kemahuan rakyat dan masayarakat. Untuk populariti mengenai projek “nuklear” tak perlu ditimbulkan disaat ini, kerana orang tahu hanya sekerat dua akan dapat manfatnya. Yang lain tu tercokoh macam dulu2 juga. Percayalah... Perbetulkan...!!!

Pang5 Banir, maaf bercakap sedikit, tahun2 mendatang merupakan tahun getir bagi UMNO/BN Parlimen Jerantut.
May 18, 2011 11:55 AM
Anonymous dobit127 said...
Buat anom 11.55am,
kawan amat bersetuju apa pendangan tuan. Kawan risau UMNO terutamanya menjadi hanaya parti untuk segelintir orang mengaut keuntungan sahaja. Dengan masuk UMNO, boleh dapat itu dan ini. Jika tidak dapat mulalah keluar parti dan merosakkan undi ke arah pembangkang dengan pelbagai alasan.
 
Mulalah kelam kabut pimpinan parti menuduh pihak-pihak berkenaan sebagi jembalang orang Melayu. Mereka ini juga dituduh tidak mengenang jasa orang dahulu. PAdahal siapa yang memulakan arena beri sana beri sini..Kan sendiri dah susah.
Asalnya pada peringkat permulaan, konsepnya bagus. Bantu membantu mengangkat ahli yang kurang berkemampuan. Ya. Dahulu kita dapat melihat siapa yang susah jika tidak mereka-mereka ini juga.
Tapi sekarang, kita melihat siapa yang hidup senang lenang. Geng mereka-mereka ini juga. kerajaan BN dalam dilema. Hendak ditolong dibenci rakyat. Tidak ditolong nanti mereka menjerit dan terlolong kat dipinggirkan.
 
Itu hakikatnya. Macam kes subsidi minyak RON95 sekarang. Itu makmal NKRA dah kena naikkan sekarang tetapi kalau naik alamat tak baik menjelang PRU ke-13 nanti.
 

Terpulanglah kepada yang berkenaan untuk bertindak.
May 18, 2011 1:15 PM
Anonymous said...
Orang ramai lebih marah lagi kerana pemimpin pemimpin UMNO serta balaci balacinya dengan megahnya berkereta mewah seolah olah menujukkan bahawa hanya orang disekeliling pemimpin UMNO sahaja yang layak berkereta mewah.Kalau bukan orang UMNO mereka tak layak.Nmaun kenyataannya sememangnya terlalu banyak rasuah dikalangan pemimpin pemimpin UMNO yang perlu di basmi jika UMNO ingin rakyat kembali kepangkuan UMNO
May 18, 2011 11:20 PM
 Anonymous said...
WZWH,

Aku tak kenal kamu dan tak pernah bersemuka dengan kamu. Pada hemat aku ( aku orang luar pahang maupun jerantut tapi berbini orang Felda Jengka). Bini aku kata dia kenal bos kamu wakil Tahan,dulu dia pernah jadi kelendan lori getah buku kemudian berniaga balak dan kontrak, pandai cakap orang putih dan iban, satu pencapaian walau tak sekolah tinggi- universiti. POlitik umno jerantut ada 3 kumpulan- makna nya tak sekata asyik nak kukau. Orang ada ijazah payah nak naik di cantas. AP dan ADUN tak sepakat dalam merancang dan laksana projek, apa jadi projek IKBN, MRSM, SBP , Herba city entah apa lagi...mana kedia nya. WZWH untuk bersatu dan jerantut jadi maju ,ini perlu di berhentikan. Kalu tidak jerantut serupa itu lah.. dulu kini dan selamanya. Walaupun WZWH telah mengorak langkah tranformasi..teruskan.
May 7, 2011 7:28 PM
Abu Batu Satu said...
Hidup Kak Kiah. Wanita UMNO paling anggun di Jerantut.
May 6, 2011 11:40 AM
Anonymous Atan Melot said...
Hidup Siti Hajar. Kas sokong bini kas jadi Ketua Wanita Jerantut. Deme semua Wanita UMNO Jerantut kena sokong bini kas. Siti Hajar lebih layak jadi senator. Di kena sokong bini kas.
May 6, 2011 11:43 AM
Anonymous Anonymous said...
Puak wanitaaa nieee dok perasaan belaker...poraahhhh lahh wanita.....kalu hok tua2 tuaaa baik byok dok masjid lge bagui...uat amal ibadat...dripada dok kehulu kehilir dok tinggal tok laki, ank n cucu... sedar diri laaa cikit KW nk jd Senatorrr.....huhhhh sendiri dok depan cermin laaa...n Siti Hajar....xpayah lahhh selagi radio buruk atan mailert aderrr....semuanyer ckp lebehhhhhhh
May 7, 2011 12:19 AM
Anonymous benci org kedekut said...
sape kata siti hajar x layak jadi pemimpin,tgk mcmana dia mampu control melet sbgai pemandu peribadi merangkap bodyguardnya..so bermakna dia layak jadi pemimpin..
May 7, 2011 4:20 PM
Anonymous Anonymous said...
Kami mahu Atan Melet jadi senator..
May 8, 2011 4:25 PM
Anonymous kedai hijrah said...
melet ni barua bini je....guane nk jadi senator
May 9, 2011 2:05 PM
Anonymous wanita kelabu said...
abis la pulok wanita UMNO jerantut bela ank2 ikan nati ajor di tini,kalau dia jadi ketua WANITA UMNO BAHAGIAN jerantut.JANGAN buat PASAL LA.
May 9, 2011 2:18 PM
kaki lepak hijrah said...
tini ni bagus org nya,dah berapa pinangan ditolak demi memperjuangankan parti,,fikir2kanlah.

melet ni plak padan gitu jer,harap ke tuah bini je la.tp time pemilihan umno dialah heronye sedangkan bini yg bertanding beria.hahahahahaha

hidup melet.
May 10, 2011 3:14 PM
ORG BUKIT NIKMAT said...
HIDUP MELET.....HIDUP MELET.....HIDUP MELET..

TAPI JGN INGAT DIA BOLEH BODEK ZALI SULAIMAN DIA DAH CUKUP HEBAT,JU MANSOR LGI TEROR BODEK2 NI......
May 13, 2011 12:34 AM

Monday, May 30, 2011

SPU KEMBALI




Salam. 

Akhirnya kami memutuskan untuk kembali mengaktifkan blog SPU yang suatu ketika dulu menjadi wadah dan suara orang-orang Jerantut.

Dengan desakan dari orang lama yang memang prihatin serta semangat anak-anak muda yang kental, kami ingin meneruskan kesinambungan apa yang telah dirintis oleh mereka yang terdahulu. Dengan kesedaran bahawa menguasai media sosial akan mampu mempengaruhi dan mengubah serta menentukan arahtuju yang dikehendaki oleh masyarakat.

Blog sebagai sebahagian cabang dari media sosial yang sudah diterima keseluruhan masyarakat bahkan sudah menjadi media rakyat tidak harus dibiarkan tanpa penguasaan dan pengawasan.

Justeru, kini kami kembali sebagai penyambung suara antara rakyat dengan pemimpin. Berikanlah kami pandangan dan sokongan dengan semangat baru untuk membangunkan masyarakat sambil mengangkat martabat bangsa serta agama Islam yang suci murni.

Pihak kami juga menerima artikel / posting dari mana-mana pihak. Sila emailkan ke alamat: spu.blogger@gmail.com. Artikel berkenaan yang akan 'edit' dan apabila disiarkan akan kami catatkan nama pengirimnya. Bagaimanapun segala tulisan itu bukanlah mencerminkan pandangan SPU secara khususnya, melainkan merupakan pendapat dan pandangan peribadi penulisnya sendiri.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Referrer

Ruang iklan untuk disewa

Ruang iklan untuk disewa
SILA KLIK UNTUK KE IKLAN